Kotkan Ruusu 2018

18.06.2018

Kotkan kesänäyttelystä on tullut perinne, jossa ollaan käyty aika lailla joka vuosi 2014 lähtien. Tälläkin kertaa kuvankaunis Katariinan Meripuisto ei pettänyt (no okei, viime vuonna satoi ja oli aika vilpoista), lempeä merituuli ja paahtava aurinko olisivat olleet täydellinen rantakeli, täten vaatien veronsa teltan pystyttämisessä ja kuvatessa. Käsivarret ja hartiat saivat ihan sievän rusketuksen.

Aamu alkoi varsin mieltä ylentävästi ystävän bullterrierin ollessa ROP ja palkittiin Nord Sertillä. Tänä vuonna Kotka on poikkeavasti uudentyyppisen näyttelymuodon mukainen NORD näyttely, ensivuonna taas Kansainvälinen näyttely, jossa jaetaan CACIBeita.

Manssien kehään oli vielä puolitoista tuntia aikaa, joten me kävimme nauttimassa letut ja höpöteltiin muiden koiraihmisten kanssa. Naava oli hyvin levännyt, mutta helle ei helpottanut pikkumustaa. Koira läähätti jo omaa vuoroa odotellessaan ja kastelin ja pidin varjossa niin paljon kuin mahdollista. Vaan kehään päästessään tyttö piristyi ja aloitti tavanomaisen showrumbansa yrittämällä hyppää itse pöydälle, koettamalla pussata tuomaria ja liikkumalla niin, että hiki virtasi handlerilla. Olin odottanut mittaavaa ja tiukkaa tuomaria, mutta herra Colm Hastings Irlannista osoittautui hyväntuuliseksi herrasmieheksi, joka selvästi nautti koirien arvostelusta. Kysyi vielä arvostelumme päätyttyä, oliko serti koiran ensimmäinen ja vastatessani, että ei, vaan yhdeksäs, niin tuomari nauraa hykersi "voin hyvin uskoa".

"Feminine with excellent eye, ear & bite. Muzzle well filled in. Well balanced for ger age. Good frame working in progress. I like her! She will have a good career. Well handled & presented."

ERI JUK1 SA PN1 VSP SERT NORD SERT & ROP JUNIOR

Paljoa paremmin ei olisi siis voinut mennä. Royal Canin Junior-kehässä Naava oli jo väsynyt ja laukkasi, mutta kestävyyslajihan tämä tuppaa olemaan niin koiralle kuin ihmiselle. Ei kunniaa mansseille tällä kertaa isoista kehistä vaan näyttelykesä on vasta alkamassa. Nyt on vajaa kuukausi taukoa ennen Lahden, Helsingin ja Mikkelin näyttelyputkea. Toivottavasti Naavan juoksut osuisivat tähän tauolle.