Kesä 2018

14.06.2018

Blogi on tapa arkistoida ajatuksia ja muistoja, ja jakaa ne muiden kanssa. Kennel Heartshaped jakaa mietelmiä mansseista, kasvattamisesta ja harrastamisesta tuoreen kasvattajan näkökulmasta.

Vuosi on jo puolessa välissä, kun syttyi ajatus laittaa kotisivunsa ylös alaisin ja hakea yksinkertaisempaa lähestymistapaa tuoda esille koiransa ja kasvatustavoitteensa. Suurkiitos edellisten kotisivujen ylläpitäjälle.

Tämän vuoden tavoitteet ovat selkeät ja yksinkertaiset: tuoda Naavalle mahdollisimman paljon hyviä kokemuksia näyttelykehässä ja pyrkiä hyviin asemiin Vuoden Näyttelykoira-kisaan rotuyhdistyksessämme. Ensivuonna lähdetään sitten tahkoamaan rallykenttiä, mikäli saan oman ramppikuumeen kuriin. Pojat ovat päätyneet näyttelyeläkkeelle tällä erää, jo senkin takia, että näyttelyt ja matkustaminen ympäri Suomea on hintavaa. Poikien kanssa höntsätään tottelevaisuutta kotipihassa sekä käydään vieheellä tilaisuuksien tullen. Huomiotta he eivät jää.

Naava on avannut pistetilinsä ihan mukavasti. Viime joulukuun Voittajanäyttelyitä ei lasketa tälle vuodelle, mutta kolme titteliä plakkarissa sieltäkin. Suuri hallinäyttely oli introvertille ihmiselle aika päätä huimaavaa kokemus kuten aina, mutta koiraan keskittymällä siitäkin selvittiin.

Kolme ROP,- ja kaksi VSP-tulosta tähän mennessä kahdeksasta näyttelystä on varsin innostava alku, ottaen huomioon, että kehään mennään aina odottavalla asenteella, mitä tuomari on mieltä rotumääritelmän ihannekoon ylittävästä pitkärunkoisesta koirasta. Puuttuuko meiltä "pienet" nartut kehästä vai miksi Naavaa ei ole kertaakaan mitattu tai edes koosta (vain pituudesta) mainittu? En missään nimessä valita tuloksistamme, mutta nostan hattua tuomarille, joka kaivaisi sen mittakepin esille ja kirjoittaa mustaa valkoisella, että koira on kookas, vaikka se ei arvosanaan vaikuttaisikaan.

Mansikkana kakun päällä Naava haali tuplapisteet Haminan Nord-näyttelyssä toukokuussa ollessaan RYP2 ja omistajan mieltä lämmitti erityisesti ryhmätuomari Elisabeth Feuzin kommentti, että harvoin tulee nähtyä näin laadukkaita mansseja. Rouva Feuz näki koon ylitse kokonaisuuden ja asenteen, jolla Naava aina kehässä loistaakin. Se nauttii yhdessä tekemisestä, on se sitten kehässä kipittelyä tai perusasennon hinkkaamista.

Talvelta meillä on jo yksi JUNIOR BIS2-sijoitus Virosta Terrieriereden erikoisnäyttelystä, mutta sitä ei kisaan lasketa mukaan. Meillä on koto Suomessa kovia ja laadukkaita kilpailijoita, joten jännityksellä loppuvuosi pyöritään ympyrää nauhojen sisäpuolella.

Jotta alkukirjoitus ei olisi pelkkää näyttelylöpinää, kisattiin me myös 4-RUN 80 metrin juoksukilpailussa Otalammella Vihdissä. Kahdeksan manssia korkkasi joukkuekisasta niin 2. kuin 3.sijat häviten tosi nopeille amerikankarvatonterriereille, joten ylpeä saa olla. Naava ajalla 7.95 s oli pienten koirien 3. joten eläköön läskit reidet ja pitkä lantio täynnä joustoa ja voimaa! Marvel taisteli kaksinverroin uusintakierroksella itselleen ajan 8.06 s ja Merlin-Maisemankatselija jolkotteli rauhakseltaan ajan 9.02 s.

Niin ikään Naava on käynyt narraamassa konekarhua Vantaalla ja sai päivän parhaat pisteet. Ei jättänyt minua pulaan ja piti kontion kuosissa raivokkaalla haukulla. Toivotaan kumminkin ettei törmätä elävään versioon tai siinä vaiheessa juoksee karkuun eikä jää leikkimään Hopeanuolta.