Evakossa

27.06.2018

Me lähdettiin parvekemaalausta pakoon kotoa äidilleni Herttoniemenrantaan, kissan ruokintaa ja käärmeen terran sumuttelua unohtamatta. Tuntui mukavalta vaihtelulta olla merimaisemissa ja koirathan rakastavat äitiäni, Naava ei jättäisi tuota rauhaan hetkeksikään. Manssit pääsivät rannalle kahlaamaan ja minä ihastelemaan Herttoniemen Kartanon puistoa, kokeilemaan valokuvaamisen innon herättelyä ja noin muuten vain oikomaan ajatuksiani uudessa maisemassa. Satama ja merenranta on ihana paikka öisin auringonlaskun aikaan. Kalatiiroilla, joutsenilla, sorsilla ja silkkiuikuilla näkyi poikasia, luonto on hieman vehreytynyt juhannussateiden armosta ja lämpötilat ovat siedettävissä lukemissa.

Sain jonkin oikosulun ja ilmoitin Naavan ensimmäisiin rallyepiksiinsä 9.heinäkuulle I-HAHin kentälle Kivikkoon. Muutamat kisamaiset treenit kyllä tarvitaan entuudestaan, mutta kyltit ja liikkeet itsessään alkavat olla mukavissa kuosissa. Häiriötä ja palkkaamattomuutta tarvitaan harjoitella. Naavalla on todella kiva into tehdä hommia, tuntuu palkkaantuvan jo ihan tekemisenilosta toisinaan. Luulen, että kun saadaan 3-4 epiksestä yli 90 pisteen tulokset, ollaan valmiiita virallisiin kekkereihin. Kärvistellen kyllä ostan lisenssin, rallyn piti olla matalakynnyksinen laji koirakolle kuin koirakolle. Ei sitä huvin vuoksi halua maksaa 40€, että voi käydä parissa kisoissa, se on sitten käytävä ahkeraan ja maksaahan ne kisatkin jo 23-30€ per pyörähdys.

Merlinilla oli jotain kommervenkkiä vasemman etujalkansa kanssa viime lauantaina, ilmeisesti laskeutui huonosti alas sohvalta, kiljui ja itki levottomasti aikansa. Tunnustelussa en löytänyt kipupistettä tai kuumotusta, mutta liikkeessä ontui ekan päivän ja seuraavanakin kevensi. Ja sitten meni itsekseen ohi. Outoa, mutta pitää seurailla. Merlinin vasen kyynär on kuvattu ykköseksi, joten heti kauhukuvat irtopaloista alkoivat kummitella. Tässä olisi isoja eläinlääkärikuluja tulossa kaikille kolmelle, pitää alkaa säästämään ja miettimään kuka menee ekana minnekin. Merlinin kyynärät ja selkä, Marvelin ja Naavan sydänulta, ja Naavan kyynärät ja lonkat. Kyllä tuohon projektiin muutama vihreä barokki häviäisi.

Heinäkuu tietää siis rallytokoa, näyttelyitä ja Tampereen Mansesterin Dog Festien juoksukilpailuita näin alkusilmäyksellä!

Ps. Parvekettani ei ole vieläkään maalattu. Kiitos tästä.